Tanyasi gazdaságunk mindennapi életéhez a ház
körüli állatok is hozzátartoznak, melyek húsukkal, tejükkel vagy tojásaikkal
terítik meg asztalunkat. Biogyümölcsösünk fái alatt tartott magyar parlagi tyúkjaink tojása egészséges,
magas beltartalmi értékekkel rendelkezik. Ha ők is úgy akarják, tavasztól már
megtalálható lesz a heti találkozóinkon.
Nagyszüleink
idejében térségünkben szinte minden portán tartottak nyulakat. Akis testű, könnyen takarmányozhatóállatokat a szerényebb megélhetésű családok
is fenn tudták tartani, ezzelbiztosítva
családjuk hússzükségletét . Ezt a jó
gyakorlatot alapul véve alakítottuk ki nyúltenyészetünket, ahol új-zélandi
vörös, szürke magyar óriás és magyar vadas fajtákat nevelünk. A nyúl húsa rendkívül
egészséges, alacsony a zsír és a koleszterin tartalma, optimális a
zsírsav-összetétele. Ezért nem hizlal, alapja lehet a diétás vagy reform-
étkezéseknek.Kedvezően hat a
kisgyermekek fejlődésére, ezért a hozzátáplálásnál az első húsos falatkaként
használható. A nyúlhúsnak allergizáló hatása nincs, íze leginkább a csirkéjéhez
hasonlítható, és nagyon-nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése